Kuhmon Jauhovaaran kämppä täyttyi iloisesta joukosta viikonlopuksi 10.-11.4.2010. Siinä oli tekemisen meininkiä, kun naapurit rajan takaa ottivat ohjat käsiin. Tehtiin silkkikirjontatekniikalla tauluja ja niille kehykset. Pupujusseja, siilejä, lumiukkoja ja hiiriä syntyi villalangoista. Akvarellia ja kivisuolaa yhdistelemällä luotiin kauniita maalauksia. Ja nahkataiteilija esitteli mallitöitään ja hämmästytti meitä muotoilemalla nahkaa sähkölevyn avulla. Ja kaiken kruunasi kuhmolaisten maahanmuuttajien uusi lauluryhmä - ja muonitusjoukkojen herkulliset eväät.

Iltamyöhällä touhukkaan päivän päälle saunottiin. Aamun valjetessa tutkittiin saunan ympäristöstä tassujen jälkiä. Oliko susihukkaset olleet pimeän turvin katselemassa, kuinka suomalais-venäläinen kaksikielinen saunaporukka otti kiukaasta mittaa?

 

Lauluryhmällä oli toinen esiintymiskerta. Sanoivat jännittävänsä kovasti...mutta niinhän kaikki suuret artistit ovat kertoneet, että se kuuluu asiaan, on onnistumisen edellytys. Ystävyydestä, rakkaudesta, luonnosta...laulut kertovat... Uralin pihlaja tuli suomeksi ja muukin väki yhtyi lauluun.

Taulujen kehykset ovat päässeet ulkoilemaan.

Silkkilankakirjontatyömalli esittelyssä. Ehkäpä se tästä aukenee, mitä seuraavaksi tuleman pitää....

Tässä syntyy pohjaa. Opettajan opastuksella loihdittiin sitten myöhemmin tähän komeita ruusuja.

Pehmolelujen teko käy kaikenikäisiltä.

Kivisuola loi upeat värit akvarellitöihin.

Kuumalla liedellä syntyy nahkaan muotoja.

 

Ja lopussa kiitos seisoo.

Viikonloppu oli aivan mahtava. Saatiin solmittua uusia ystävyyssuhteita ja päätettiin pitää jatkossa yhteyksiä myös yksilötasolla. Yhteisestä nukketeatterihommastakin käytiin jo alustavia keskusteluja.